Suoraviivaisesti kivun aiheuttajan juurille


 

Selkäfix-metodi

Selkäfix-metodissa tarkistetaan mahdolliset asentovirheet sekä lihasepätasapaino. Metodissa käydään läpi koko kipuketju.

Tavoitteena on kokonaisvaltainen asentovirheiden korjaus (rentoutus, lonkkanikama, lonkkanivelet, nikamalukot, olkapää). Rangan suoristamisen jälkeen tarkastetaan lihastasapaino ja tehdään tarvittaessa tasapainoa palauttavaa lihasten hierontaa ja venyttelyä. Tavanomaisesti asento saadaan korjattua ja lihastasapaino palautettua 2-4 käynnin aikana. Pidempiaikaisemman virheasennon palautus voi ottaa aikaa 5-10 käyntiä ja erittäin vaikeat jopa 11-20 käyntiä.

Lihakset määräävät rangan asennon. Jos olet ollut pitkään "vinossa”, lihaksesi ovat sopeutuneet väärään asentoon. Toiselta puolelta lihakset ovat lyhyemmät ja vahvemmat ja vetävät rankaa vinoon. Lihastasapainon palauttaminen on ensiarvoisen tärkeää, ettei virheasento palaudu. Käsittely perustuu lantion varovaiseen venyttämiseen oikeaan asentoon. Lukkiutuneiden nikamien fasettilukkojen ja SI-nivelen aukaisusta kuuluu pieni napsahdus.

Kipuketju

Selkäkipua voi usein seurata vaivan alkulähteille seuraavaa polkua pitkin

> Selkäkipu (heijastuu usein pakaraan ja jalkaan)

> Kipu johtuu L4-L5 hermon pinteestä

> Pinne johtuu L4-L5 nikaman puristuksesta

> Puristus johtuu lantion virheasennosta

> Lantion virheasento johtuu lihasepätasapainosta selän/lantion alueella

> Lihasepätasapainoon on useita mahdollisia syitä. Esimerkiksi toispuoleinen urheilulaji tai työ, nukkuminen aina samalla kyljellä, vammasta toipuminen

Mikäli selkäkivun hoidossa ei mennä vaivan alkulähteille, palautuu vaiva aina takaisin.