Arttu

Arttu Vikstenillä, KooVeen B1-juniori, oli nuorilla nykyjääkiekkoilijoilla valitettavan usein esiintyvä alaselän nikaman rasitusmurtuma. Murtuma johtui lantion virheasennosta, jolloin nikamaan kohdistui toispuoleista painetta yhdistettynä kovaan harjoitteluun.

Muutamalla hoitokerralla saatiin Artun lantio oikeaan asentoon, lihakset toimimaan oikeassa kulmassa ja toispuoleinen puristus alaselästä pois. Näin myös kipu oli poissa ja ennen kaikkea lihakset ja nivelet toimivat oikeassa kulmassa, jolloin kehosta saa täydet voimat irti ja säästytään turhilta vammoilta.

Arttu.png

Suvi-Tuuli.png

Suvi-Tuuli

Harrastan monipuolisesti eri liikuntalajeja, joista osa on vartaloa toispuoleisesti kuormittavia. Viime talvena huomasin, että osa liikkeistä ei onnistu kunnolla ja kärsin selkä- ja lantiokivuista. Olin kuullut hyvää SelkäFixin ammattitaidosta ja jo ensimmäisellä käyntikerralla syy kiputiloille ja huonoille liikeradoille selvisi. Pasi laati minulle hoitosuunnitelman ja jo muutaman käyntikerran aikana vino lantioni saatiin jälleen suoraksi, liikeradat normalisoituivat ja kivut poistuivat. Koska osa harrastamistani lajeista on kehoa toispuoleisesti kuormittavia, joten käyn Selkäfixillä säännöllisin väliajoin varmistaakseni kehon optimaalisen toimintakyvyn.


Joni

Seuraavana esittelyssä on Joni Orpana, voimanoston Euroopanmestari 2017.

Selkäni oli kipuillut jo vuosia ja haitannut harjoitteluani. Selkää on aikaisemmin hoidettu useilla eri hoitomenetelmillä tuloksettomasti. Jo ensimmäisen käynnin jälkeen SelkäFixissä selkäni oli huomattavasti parempi ja kolmannen käynnin jälkeen kipu on pysynyt kokonaan poissa. Samalla huomasimme olkapään virheasennon, joka on haitannut penkkipunnerrusta. Muutaman hoidon jälkeen olkapääkin alkaa olla kohdillaan. Treenaamiseen on tullut selvästi lisää tehoja, kun kehon liikeradat ovat optimaaliset ja kipuja ei ole. Maailmanennätystä odotellessa 😊

Joni.png

Pia.png

Pia

Pia kävi meillä polvikipunsa takia.

Polveni on ollut kipeänä jo useamman vuoden ja haitannut pyöräilyharrastustani huomattavasti. Polvea on aikaisemmin hoidettu useilla eri menetelmillä tuloksettomasti. SelkäFix sai kipuni pois parilla käyntikerralla. Polvessa itsessään ei ollut vikaa, mutta lantion virheasento aiheutti polven toimimisen väärässä kulmassa.


Anne

Kesällä 2012 nostaessani painavaa ruukkua tunsin kovan vihlaisun selässäni. Vihlaisujen jatkuessa lähdin hakemaan apua.

Siitä alkoi hoitokierre, johon kuului 17 eri ammattiauttajaa. Apua vaivaani vain en saanut.

Vuodet kuluivat ja mielialakin alkoi olla jo lujilla. Sitten varasin ajan SelkäFixiin ajatuksella että katsotaan nyt vielä tämäkin ja sitten luovutan.

Heti ensimmäisen käynnin jälkeen tunsin kuinka asentoni tuntui vakaammalta ja uskalsin käyttää selkääni eri tavalla kuin moniin vuosiin. Ja ennen kaikkea sain konkreettista ja ammattitaitoista tietoa mikä selässäni on vikana.

Kuusi vuotta se kesti mutta hyvä kun en luovuttanut!

Kiitos!

Anne.png

Taina.png

Taina

Myös Taina löysi apua SelkäFixiltä olkapäävaivoihinsa.

Olkapääni ovat jo pidemmän aikaa kipuilleet ja niissä on ollut hyvin rajoittuneet liikeradat. Harrastukset ovat tästä kärsineet ja päivittäiset asiat, kuten takin pukeminen teki kipeää. Lääkärillä ei ollut neuvoja kalkkeumien poistamiseksi ja liikeratojen parantamiseksi. Onneksi sain SelkäFixiltä apua. Jo ensimmäisellä käsittelyllä päästiin eteenpäin ja kolmen kerran jälkeen kivut ovat helpottaneet ja liikeradat normalisoituneet.


Maiju

Selkäni on haitannut elämistäni jo kymmenen vuoden ajan. Vuosi vuodelta kivut pahenivat ja haittasivat monipuolista liikkumistani. Juokseminen oli lopulta kipujen vuoksi jätettävä kokonaan. Tänä aikana selkä magneettikuvattiin kolmeen kertaan ja alimmat välilevyt olivat menneet jokaisella kerralla aina vain huonompaan päin. Kävin lukuisilla eri asiantuntijoilla ja sain kasapäin erilaisia ohjeita kotiharjoitteluun ja voimakkaita kipulääkkeitä kouraan. Selkärankareumakin poissuljettiin. Kuluneena keväänä olin kuitenkin jo kirurgin luona leikkausarviossa ja toivoin, että jokin muu keino selkää varten vielä löytyisi. Vanha treenikaveri sitten suositti ajan varaamista Pasille, ja niin syy kymmenen vuoden selkäkivuille ja hajonneille välilevyille löytyi heti. Lantio oli kääntynyt totaalisen vinoon, eikä mikään kotiharjoite olisi voinut tilannetta yksistään pelastaa. Lantion vinouma on aiheuttanut kehoon monen moista, mitä nyt sitten ajan kanssa Pasin neuvoilla kuntoutetaan. Ilahduttavinta on ollut kuitenkin se, kuinka hoitojen jälkeen vihdoin raastava hermokipu on poissa. Kunpa olisin tiennyt Selkäfixistä jo vuosia sitten!

Maiju.png