Parempi elämä

ilman selkäkipua

 
iStock-526981293.jpg

Apua vailla?

Kivun kiusatessa ja arjen vaikeutuessa selkäkivun takia kannattaa toimia ja varata oma aika asiantuntijoillemme!


selkäkipu

Kehosi on kokonaisuus. Selän kipu voi olla yksi oire esimerkiksi siitä, että lihaksesi ovat epätasapainossa.

Lihasten epätasapainoista aiheutuu mm. lonkan, SI-nivelen ja olkapään asentovirheitä. Lantion ollessa vinossa koko keho on epätasapainossa. Selkä voi hakeutua notkolle, toinen olkapää painua alemmas. Pää voi olla hieman keskilinjan etupuolella ja sen seurauksena niskat voivat kipeytyä jatkuvasta asennon aiheuttamasta paineesta ja rasituksesta.

Selkäfix-metodissa keskitytään kehon kipujen alkusyyn löytämiseen ja korjaamiseen. Asentovirhe korjataan kehon omaa anatomiaa kunnioittaen, turvallisesti ja tehokkaasti samalla lihastasapaino palauttaen. Asentovirheen korjaaminen tapahtuu käsin lihaksia käsittelemällä, niitä vaurioittamatta.

Vaste käsittelylle saadaan yleensä jo ensimmäisellä käynnillä ja harvoin tarvitaan yli kolme käsittelykertaa.

Käsittelykertojen jälkeen omaehtoinen harjoittelu on mahdollista kehon hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Selkäkivun Q&A

Kivun syntymisen syyt ytimekkäästi voit katsoa myös kysymykset ja vastaukset osiosta.


Tunnistitko omat oireesi

Ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme laittamaan kehosi kuntoon.

Kokonaisvaltainen asentovirheiden korjaus kestää noin puoli tuntia. Kun kehon asento on saatu palautumaan, voidaan paneutua lihasten rentouttamiseen hieronnalla. Tällä kokonaisvaltaisella kehon hoidolla ja hieronnalla saadaan useat kehon kipuoireet hoidettua turvallisesti ja erittäin tehokkaasti.

iStock-626608062.jpg
iStock-925594806.jpg

Asiakkaiden suusta

Voitelukeskuksen 33 työntekijää käytiin läpi parin päivän aikana. Noin 70%:lla oli työntekoa haittaavia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. Suurimpina ongelmina alaselän (ja sitä kautta pakaroihin ja jalkoihin heijastuvat vaivat) vaivat, jotka lähes 100%:sti johtuivat lantion virheasennosta.

Useat ongelmat pystyttiin korjaamaan yhdellä käsittelykerralla.
Työntekijät kokivat saaneensa avun välittömästi alaselkävaivoihin ja olivat helpottuneita, kun tietävät nyt mistä kivut johtuivat. He osaavat nyt myös kompensoida tilanteita, josta lihasten epätasapaino ja näin ollen lantion virheasento syntyy.
— Voitelukeskus


 

Selkäfix-metodi

Olemme kehittäneet Selkäfix-metodin, jossa koko kehon (etenkin selän) ja kipuketjun hoito tapahtuu kerralla.

Monessa hoitomuodossa tehdään oikeita asioita, mutta ne ovat vain pieni osa hoitoketjua, jotka yksinään eivät poista kipua. Näissä hoitomuodoissa usein hoidetaan vain kipua, ei sen alkusyytä.

Oikein toteutettuna käsittelyssä tarvitsee keskimäärin käydä vain kolme kertaa. Käsittelylle täytyy löytyä vaste heti ensimmäisellä käynnillä, muuten tehdään vääriä asioita. Useimmissa tapauksissa kipu häviää heti ensimmäisellä käsittelykerralla. Kivun palaamisen ehkäisemiseksi käsittely täytyy uusia muutaman kerran. Lisäksi asiakkaan tulee tehdä annetut kotitehtävät huolellisesti.